Iranul a promis în faţa Consiliului de Securitate al ONU că Teheranul va face Israelul să "regrete" orice atac

FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock

Iranul a exprimat noi mesaje împotriva Israelului, chiar în fața Consiliului de Securitate al ONU.

"Acţiunile de legitimă apărare şi contramăsurile Iranului s-au încheiat, aşa că regimul terorist israelian trebuie să înceteze orice nou aventurism militar împotriva intereselor noastre", a susținut ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian în cursul unei reuniuni privind situaţia din Orientul Mijlociu.

"În caz de utilizare a forţei de către regimul israelian şi de încălcare a suveranităţii noastre, Republica Islamică Iran nu va ezita nicio secundă să-şi afirme drepturile, să răspundă decisiv şi adecvat, să facă să regrete acţiunile împotriva regimului", a mai spus el.

Ministrul iranian de Externe: Iranul a dovedit până în acest moment "reţinere"

Israelul a declarat că își menține "dreptul de a se proteja", împotriva Iranului, după atacul din weekendul trecut, în care au fost lansate peste 350 de drone și rachete către Israel, majoritatea fiind interceptate în timpul zborului. Cu toate acestea, nu a furnizat detalii despre mijloacele, data sau obiectivele unei posibile acțiuni în răspuns.

Teheranul a justificat atacul său ca fiind o reacție la lovitura pe care o atribuie Israelului, care a vizat consulatul iranian din Damasc la începutul lunii aprilie.

Un atac "limitat şi proporţionat", a justificat Hossein Amir-Abdollahian, dând asigurări că Iranul a dovedit până în acest moment "reţinere", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel