Iran: Sancţiunile şi insultele americane nu vor avea niciun efect, afirmă Khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că determinarea naţiunii iraniene va prevala asupra sancţiunilor impuse de inamicul american şi a 'insultelor' sale, transmite AFP.

'Naţiunea iraniană este în căutare de demnitate, de independenţă şi de progres, şi acesta este motivul pentru care presiunile inamicilor cruzi nu au niciun efect asupra iranienilor', a afirmat ayatollahul Khamenei într-un discurs, conform extraselor difuzate de biroul său de presă prin Twitter.

'Frumoasa naţiune iraniană a fost acuzată şi insultată de regimul cel mai vicios din lume, Statele Unite, aflat la originea unor războaie, conflicte şi jafuri', a adăugat ayatollahul.

Naţiunea iraniană 'nu va ceda sub asemenea insulte' şi 'puternică, deşi oprimată (...) va rezista, solidă ca un munte, şi îşi va continua drumul cu hotărâre şi îşi va atinge scopurile', a mai spus Khamenei.

Preşedintele american Donald Trump, care acuză Teheranul că încearcă să se doteze cu arma nucleară şi sponsorizează terorismul, a semnat luni un decret ce îi împiedică pe ayatollahul Khamenei, 'echipa sa şi pe alţii care îi sunt strâns legaţi să aibă acces la resurse financiare esenţiale'.

La rândul său, Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că numele ministrului de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, va fi şi el vizat în această săptămână de sancţiuni din partea SUA.

Cu toate acestea, Trump a susţinut că uşa a rămas deschisă negocierilor pentru detensionarea situaţiei din Golf.

Într-o reacţie, Teheranul a acuzat marţi Washingtonul că a închis 'în mod permanent calea diplomaţiei' prin aceste sancţiuni, care survin pe un fond de grave tensiuni între cele două state în problema nucleară iraniană, precum şi de escaladare militară în zona Golfului.

Preşedintele Trump a apreciat ulterior că reacţia Iranului la propunerea sa de dialog a fost 'insultătoare' şi că ea demonstrează 'ignoranţa' Teheranului, al cărui orice fel de atac va fi urmat de represalii americane 'zdrobitoare'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel