Iohannis: Pentru România ar fi bine să câștige Merkel alegerile

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, spune că va urmări cu interes alegerile din Germania și că și pentru România este foarte important cine va câștiga acolo.

Aproximativ 62 de milioane de germani sunt chemaţi la urne, duminică, pentru alegerile legislative, în urma cărora actualul cancelar conservator, Angela Merkel, ar urma să rămână la conducerea primei puteri europene.

”Este important pentru toată lumea din Europa. Vrem, nu vrem, asta este. Germania este economia cea mai puternică şi ţara cu cea mai mare influenţă în politica comunităţii europene, a Uniunii Europene, şi atunci este important cine conduce Germania, fiindcă mai puţin direct, mai mult indirect, va influenţa modul în care va evolua Uniunea Europeană. E mai improtant cine e cancelar în Germania decât cine este preşedintele Comisiei Europene”, a precizat Iohannis, potrivit oradesibiu.ro.

A guvernat bine, cu efecte pozitive pentru toată lumea

"Părerea mea că doamna Merkel este un cencelar foarte bun pentru Germania. A reuşit un lucru pe care nu l-am avut de mult în Europa. O persoană care a guvernat bine, solid, cu efecte pozitive pentru toată lumea, fără să aibă nicio latură de senzaţional. Doamna Merkel nu e o persoană care vrea să atragă atenţia cu tot felul de chestiuni interesante, ci pur şi simplu îşi face treaba de cancelar. Pe de altă parte, este prima dată când o doamnă are atât de multă putere în Europa continentală. În Anglia există o veche tradiţie de doamne care au foarte multă putere, dar în Europa continentală, mai rar”, a mai spus primarul Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel