Iohannis, decizie Guvern. Tăriceanu: Discut cu colegii din PSD

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că va analiza împreună cu colegii de coaliţie de la PSD o posibilă sesizare la CCR în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională cu privire la numirea a doi miniştri.   

„Nu am discutat acest lucru cu colegii din PSD. O să discutam, pentru că aşa am fost anunţaţi, că preşedintele (decide - n.r.) după 1 decembrie. Acum nu ştim ce înseamnă după 1 decembrie, dar cred că trebuie să existe un termen rezonabil, dar cât mai scurt, având în vedere că ministerele în cauză trebuie să fie conduse şi prin urmare cred că decizia preşedintelui trebuie să fie una cât mai grabnică, nicidecum de a tărăgăna semnarea decretelor privind numirea miniştrilor în funcţia respectivă. După cum ştim, această reglementare este suficient de clară. Cu toate că CCR a adăugat la Constituţie dând posibilitatea preşedintelui să respingă o propunere o singură dată şi motivat, dacă acest lucru nu se întâmplă, desigur că sesizarea CCR devine obligatorie', a afirmat Tăriceanu la Senat.

Întrebat dacă sesizarea este posibilă şi în cazul amânării numirii, nu doar al respingerii acestor propuneri pentru numirea a doi miniştri, Tăriceanu a spus: „Se poate merge pe o sesizare pentru că, în temeiul colaborării loiale între instituţii, acest lucru nu poate fi amânat, decât dacă există cauze obiective. Nu ştiu care ar fi cauzele obiective pentru care preşedintele a amânat, rămâne să ne hotărâm şi vedem ce facem, dacă facem sesizarea în aceste condiţii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel