EXCLUSIV  Iohannis - Cioloș, strategie prezidențiale. Remus Borza: Foarte posibil să facă rocada

iohannis ciolos
iohannis ciolos

Deputatul independent Remus Borza a discutat la DC NEWS despre viitoarele alegeri și strategia președintelui Klaus Iohannis.

Remus Borza afirmă că președintele Klaus Iohannis e în tandem cu Dacian Cioloș, iar fostul premier poate candida la președinția Consiliului Uniunii Europene. În cazul în care Iohannis va renunța la Cotroceni, văzând că pierde teren în sondaje, președintele va face rocada cu Dacian Cioloș.

„Președintele Klaus Iohannis este în tandem cu Dacian Cioloș. Sigur că astăzi Iohannis joacă la două capete. Își dorește și un al doilea mandat la Cotroceni. Nu întâmplătoare a fost rezoluția de acum o lună a PNL. Ludovic Orban a recunoscut că a avut o discuție cu președintele României pe acest subiect, președintele dându-i acordul lui Orban pentru această nominalizare. Dacă va candadida Iohannis la președinția României, atunci îl va susține pe Cioloș pentru președinția Consiliului Uniunii Europene. Cioloș este eligibil pentru această demnitate întrucât a îndeplinit funcția de prim-ministru. Președintele Consiliului Uniunii Europene este ales dintre foștii președinți sau premieri ai statelor UE. Desemnarea președintelui Consiliului UE este mai degrabă o negociere politică între state. Ceea ce evident îl avantajează pe Cioloș care nu a câștigat nicio demnitate publică în urma unui vot popular. El toată viața a fost numit. România este îndreptățită să primească postul de președinte al Consiliului UE. În prezent această demnitate este exercitată de Donald Tusk, reprezentantul Poloniei. După Polonia, România este a doua țară din Europa de Est ca suprafață, populație și PIB”, spune Remus Borza.

Iohannis - Cioloș, rocada foarte posibilă

„În eventualitatea în care președintele Iohannis va pierde în continuare teren și încredere în România atunci e foarte posibilă o rocadă între Iohannis și Cioloș. Cioloș la Cotroceni și Iohannis la Bruxelles. Nu ar fi pentru prima dată când în România s-ar produce o asemenea rocadă. Să ne aducem aminte de celebra rocadă din 2004 - ”dragă Stolo” (Băsescu - Stolojan) -. Atât Iohannis cât și Cioloș au o foarte bună aderență și favorabilitate la cancelariile europene. Iohannis, un filogerman, puternic susținut de cancelarul german Angela Merkel, de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și de proaspătul secretar general al Uniunii Europene Gunther Oettinger. Cetățeanul român și francez Juliene Dacian Cioloș se bucură evident de sprijinul președintelui Franței Emmanuel Macron. De departe cele două propuneri, Iohannis și Cioloș sunt cele mai bune opțiuni pe care le are România pentru funcția de președinte al Consiliului Uniunii. Ne plac sau nu ne plac Iohannis sau Cioloș, este de datoria noastră, a clasei politice, și deopotrivă a cetățenilor să sprijinim aceste candidaturi. Aici nu mai e vorba de orgolii politice și de interese personale. E vorba de România și de interesul național. Funcția de președinte al Consiliului UE i-ar aduce României notorietate, vizibilitate și respectabilitate. Și ceva bani în plus”, a mai adăugat Remus Borza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel