Ioan-Aurel Pop, noul preşedinte al Academiei Române. Gușă: Va fi un semnal

Cozmin Guşă susţine că Ioan-Aurel Pop, noul preşedinte al Academiei Române, este un român de excepţie, care aduce speranţă pentru intelectualii care încă mai vor şi speră să facă ceva.

"Nu exagerez cu nimic când spun că această alegere este de mare profunzime", a afirmat Guşă, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Consultantul a invocat prietenia veche şi statornică ce-l leagă de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai. "Pe lângă faptul că e un erudit, nu mai trebuie să-l laud eu, mai ales că sunt şi subiectiv, pentru că avem o veche prietenie. Nu doar erudiţia, nu doar bunătatea lui constructivă vor fi importante în conducerea intelighenţiei de vârf a României, ci şi faptul că va fi un semnal de coagulare a energiilor intelectualilor care mai vor să facă ceva în ţara asta", a spus Cozmin Gușă.

O veste excepțională înaintea Paștelui

"În mod evident, acceptând să candideze, e limpede că Ioan Aurel Pop se inscrie într-un proiect de construcţie şi asta nu e puţin lucru, de la vârful Academiei Române şi sunt convins că şi alte energii, de la diverse niveluri, îi vor urma exemplul. Este, deci, o veste excepţională înaintea Paştelui, pentru că avem un lider al Academiei care, pe lângă erudiţie, este şi un om bun şi, mai presus de toate, un român cum nu am mai văzut, este unic în a promova românismul", a mai afirmat Cozmin Guşă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel