Interzicerea radarelor ascunse, raport negativ în Comisia juridică a Senatului

Proiectul ce prevede interzicerea radarelor ascunse a primit un raport negativ în Comisia juridică a Senatului.

Comisia juridică a Senatului a dat, marți, raport negativ pentru propunerea legislativă inițiată de mai mulți parlamentari PNL care prevedea modificarea şi completarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

„Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră. Polițiltii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive", prevede proiectul.

De asemenea, potrivit inițiativei, dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri și însemnele distictive ale poliției rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.

"Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive și care nu sunt amplasate în locuri vizibile", se mai menționa în proiect.

Comisia juridică a dat raport negativ, motivând că și decizia Curții Constituționale a fost de respingere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel