Instanță: Chelirea nu este o boală, asigurarea nu acoperă perucile

Companiile de asigurări nu sunt obligate să ofere peruci bărbaților care chelesc, întrucât acest fenomen nu este considerat o boală în rândul bărbaților în vârstă, a decis o instanță federală din Germania, conform AFP.

Hotărârea a venit în urma unei plângeri făcută de un bărbat de 76 de ani căruia a început să-i cadă părul în 1983. Compania de asigurări i-a plătit o perucă până în 2006, când a hotărât să nu-i mai ramburseze plata pentru părul fals. 

Judecătorii au stabilit că reclamantul nu poate pretinde că problema sa legată de căderea părului în "desfigurează", chiar dacă el susține că îl face să se simtă "neatrăgător".

"Pierderea tipică a părului în cazul bărbaților nu este o boală și nici o dizabilitate, astfel că nu întrunește condițiile necesare pentru ca asigurarea de stat să-i ofere ajutor", a arătat instanța într-un comunicat.

Pe de altă parte, magistrații spun că barbații tineri care chelesc pot pretinde o perucă din partea companiei de asigurări deoarece problema îi face "să iasă în evidență".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel