Înregistrări CNA: Laura Georgescu, audiată în Comisia de Cultură

Președintele CNA, Laura Georgescu, va fi audiată, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, ca urmare a scandalului declanşat de apariţia înregistrărilor făcute publice de Realitatea TV.

Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, a declarat că i-a cerut demisia preşedintelui CNA, Laura Georgescu.

"I-am cerut demisia public, mai mult nu am ce să fac", a spus Severin.

Senatorul a subliniat faptul că Laura Georgescu nu poate fi demisă, întrucât membrii CNA se bucură de "un regim special". Astfel, aceştia nu pot fi demişi decât dacă încalcă legea penală sau devin incompatibili.

Citește și: Scandalul "Jigodie-CNA". Șefa CNA, Laura Georgescu: „Mi se pare un căcat să ..."

"Încă de săptămâna trecută am anunţat că în sesiunea Comisiei, programată la finele lui august, o vom audia pe Laura Georgescu. Am cerut de ieri demisia ei, nu pentru că m-ar fi jignit pe mine, ci pentru că domnia sa a făcut o serie de afirmaţii cum că un anumit post TV ar fi protejat, că s-ar face diverse presiuni... Am văzut în înregistrări că ea vorbeşte de laptopuri, total incompatibil cu funcţia pe care o are. Sunt lucruri suficient de grave cât să-i cer demisia", a spus Severin.

"Noi nu putem demite. Există o lege care are la bază o directivă europeană, aşa că noi nu putem demite niciun membru CNA. Dacă aceste înregistrări sunt valabile, şi cred că sunt valabile, soluţia logică e ca persoana să-şi dea demisia. Dacă n-o face, colegii ei pot face în aşa fel încât să o izoleze, în aşa fel încât să nu mai conteze", adaugă senatorul.

Citește și: Georgică Severin, șeful Comisiei Cultură, reacție după ce a fost făcut „jigodie" de Laura Georgescu, șefa de la CNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel