Inițiativă-bombă cu privire la proiectul Prima Casă

Senatorul UNPR Șerban Mihăilescu vine cu o propuneri inedită pentru cei care vor să-și cumpere o locuință prin programul Prima Casă. 

Şerban Mihăilescu a declarat miercuri, pentru Agerpres, că va iniţia un proiect de lege referitor la posibilitatea de achiziţie a locuinţelor libere din mediul rural prin intermediul programului Prima Casă.

Senatorul UNPR Botoşani a menţionat că în mediul rural din România există zeci de mii de locuinţe ale căror proprietari au decedat sau au plecat în străinătate şi care ar putea fi cumpărate, cu sprijinul statului, de tinerii care doresc să se instaleze la ţară. Parlamentarul UNPR este convins că valorificarea imobilele abandonate ar regenera mediul rural.

"Vom încerca o iniţiativă legislativă prin care miile de locuinţe care sunt libere în mediul rural să fie utilizate atât pentru programul Prima Casă, cât şi pentru a reloca persoane cu probleme deosebite care nu au o locuinţă. Ar trebui în primul rând ca aceste locuinţe să fie inventariate", a afirmat Șerban Mihăilescu.

Şerban Mihăilescu, care este senator în Colegiul Darabani, a mai spus că a apreciat iniţiativa primarului comunei Conceşti, Costel Nazare, de a achiziţiona şase imobile ale căror proprietari au decedat cu scopul de a le pune la dispoziţia unor familii cu cel puţin patru copii care intenţionează să se mute în această localitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel