Industria modei, extrem de poluantă! Câte tone de haine aruncăm în fiecare an?

Hai să aruncăm o privire în dressing. Cât timp a trecut de când ai purtat ultima dată aceste haine?

Moda din ziua de azi conduce la o aruncare rapidă a hainelor pe care nu le mai purtăm, iar acest lucru are un impact negativ asupra mediului. Oare putem sa transformăm hainele pe care nu le mai purtăm astfel încât să reducem poluarea?

Din cercetările efectuate de sociologul Sophie Woodward de la Universitatea din Manchester reiese că 12% din hainele din garderoba femeilor sunt ”inactive”.

Câte tone de haine sunt aruncate anual?

În Statele Unite ale Americii, aproape 13 milioane de tone de haine sunt anual aruncate în depozite sau arse. Se estimează că un american aruncă în jur de 37 de kilograme de haine în fiecare an. La nivel global situația arată diferit: 92 de milioane de tone de deșeuri textile sunt aruncate în fiecare an. Până în 2030 se așteaptă ca omenirea să arunce peste 134 de milioane de tone de haine anual.

”Moda din ziua de azi folosește cantități mari de resurse neregenerabile, inclusiv petrol. Hainele produse sunt purtate pentru o perioadă scurtă de timp, după care ajung în depozite sau sunt arse”, spune Chetna Prajapati, care studiază modalități de fabricare a textilelor durabile la Loughborough University din Marea Britanie.

La nivel mondial industria modei este responsabilă pentru 10% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră. Se estimează că producția textilă este vinovată de eliberarea a 1,2 miliarde de tone de gaze cu efect de seră în fiecare an, relatează BBC.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel