India lui Maitreyi, un nou spectacol la București

Lumea minunată a lui Maitreyi o puteți descoperi într-o nouă producție impresionantă în regia artistică a lui Chris Simion.

Maitreyi este un roman erotic, al experienței, scris de Mircea Eliade. A fost publicat în anul 1933 și s-a bucurat de popularitate în întreaga lume, fiind tradus în mai multe limbi: franceză, engleză, italiană, germană.

Marti, 19 Mai 2015, ora 20:00, Palatul Național al Copiilor din București va găzdui în premieră piesa de teatru ”Maitreyi” sub regia artistică a lui Chris Simion.

Spectacolul are la bază o dramatizare dubla, realizată dupa romanul „Maitreyi” de Mircea Eliade, cu intervenții din „Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi.

Este prima dată când aceste două puncte de vedere se întalnesc pe o scenă de teatru. Biletele se găsesc la Casa de bilete a Palatului Național al Copiilor sau online pe www.bilete.ro.
Printre actorii care dau naștere personajelor se numără Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Aylin Cadir, Anca Sigartau.

"Pentru mine spectacolul MAITREYI reprezintă o experiență personală, mai mult decât o experiență scenică sau una literară. Prima întalnire cu această poveste a fost în perioada adolescenței, când era inclusă ca lectură obligatorie în programa de bac. A doua întalnire a coincis cu deplasarea mea in India. Am recitit cartea si abia atunci am înteles că este mai mult decat o frumoasă poveste de dragoste ce a marcat generații întregi. Am propus un spectacol autentic, de la decor, costume, muzică, ritualuri, un spectacol în care sufletul să poată să fie atins de fragilitatea si cultura unei lumi total diferite de lumea noastră. Și cred că am reușit datorită unei distribuții formidabile care a crezut în proiect și a reusit să scoată la lumină tot ceea ce India lui Eliade și lui Maitreyi conține." a declarat regizorul Chris Simion.

Romanul introduce cititorul în lumea fascinantă a Indiei, a obiceiurilor și a tradițiilor orientale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel