Independență Catalonia. Puigdemont - Rajoy, întâlnire decisivă în afara Spaniei

Liderul catalan destituit de către Madrid, Carles Puigdemont, i-a propus vineri şefului guvernului central spaniol, Mariano Rajoy, să se întâlnească în afara Spaniei, după victoria taberei sale separatiste la alegerile care au avut loc joi în regiunea Catalonia, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Sunt gata să mă întâlnesc cu Rajoy la Bruxelles sau în oricare alt loc din Uniunea Europeană, care să nu fie statul spaniol, din motive evidente, a declarat, în faţa presei la Bruxelles, Puigdemont, dat în urmărire pentru rebeliune şi răzvrătire şi care riscă să fie arestat la întoarcerea sa în Spania.

El a afirmat, de asemenea, că este deschis ideii de a se întoarce în Spania, dacă i se acordă garanţii că ar putea să-şi reia poziţia ca şef al unui posibil nou executiv catalan.

Reuters aminteşte că Puigdemont se află într-un exil autoimpus la Bruxelles din octombrie, după ce Rajoy a demis executivul său regional, ca urmare a unui referendum ilegal şi a proclamării unei republici independente catalane. Mulţi dintre membrii cabinetului său au fost de atunci plasaţi în arest, în aşteptarea unei anchete privind separatismul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel