Închirierea apartamentelor către turişti interzisă într-un oraş din Spania

Autorităţile au luat decizia de a le interzice proprietarilor de apartamente să le mai închirieze turiştilor pe durata verii. 

Autorităţile din Palma de Mallorca au luat decizia de a le interzice proprietarilor de apartamente din oraş să le mai închirieze turiştilor. Măsura va fi aplicată din luna iulie a acestui an şi vine ca urmare a plângerilor venite din partea rezidenţilor care acuză faptul că acest fenomen duce la majorarea exagerată a chiriilor pe durata sezonului turistic.  

Totodată, locuitorii din Palma de Mallorca se plâng şi de faptul că, din cauza faptului că foarte mulţi turişti se cazează în apartamente, oraşul este extrem de aglomerat pe durata verii. 

În schimb, turiştii vor avea posibilitate de a se caza în casele individuale, de o singură familie, din anumite zone ale oraşului. În Palma există aproximativ 180.000 de case, dintre care 23.000 (12%) sunt case de o singură familie, potrivit autorităților locale.

 [citeste si]

Se încearcă reducerea efectelor negative create de turismul de masă

Aceasta este prima staţiune turistică din Spania care recurge la această măsură, încercându-se astfel reducerea efectelor neplăcute create de turismul de masă pentru cetăţeni, cum ar fi aglomeraţia din zona centrală şi creşterea exagerată a chiriilor. 

Studiile arată că numărul de apartamente turistice nelicenţiate oferite spre închiriere a crescut cu 50% între 2015 și 2017 ajungând la 20.000 de unități, titrează elpais.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel