Începe cea de-a 49-a stagiune pentru Teatrul Ion Creangă

teatru
teatru

Toamna își face simțită prezența treptat, treptat, motiv pentru care părinții, copiii, bunicii sunt invitați să descopere poveștile copilăriei împreună cu Teatrul Ion Creangă, un teatru intrat în conștiința multor generații și care, în data de 14 septembrie, își deschide porțile pentru o nouă stagiune teatrală: a patruzeci și noua.

Noua stagiune a Teatrului Ion Creangă începe în data de 14 septembrie, de la ora 11:00, cu mare veselie, pe scena sălii Rapsodia, unde va avea loc avanpremiera mult așteptată și dedicată copiilor cu vârsta de peste 8 ani: "Renart Vulpoiul". Spectacolul este inspirat dintr-un volum de povestiri, intitulat “Roman de Renart”, din Franța secolelor XII și XIII, și dramatizat de Constantin Dicu. Reprezentația aduce, în fața publicului spectator, povestea unei trupe de artişti care reimaginează aventurile isteţului vulpoi medieval, jucându-se de-a teatrul în teatru. Îmbinând, într-o manieră ludică, parodiile muzicale şi fabulele moralizatoare, "Renart Vulpoiul" se doreşte a fi un spectacol distractiv, pentru copii şi părinţi deopotrivă, o întâlnire neconvenţională cu teatrul, la graniţa dintre scenă şi regatul animalelor. Regia: Constantin Dicu; Scenografia: Vladimir Turturică; Asistent scenografie: Anca Pâslaru și Delia Ionescu; Coregrafia: Andrea Gavriliu; În distribuție: Daniel Tudorică, Gabriel Vodnar/Oliviu Cristian Bughiu, Mirela Busuioc, Ilinca Atanasiu, Monica Florescu, Nicu Botezatu, Nicoleta Rusu, Marina Secaşiu, Iuliana Costiniu, Marius Nănău, Voicu Hetel, Cristian Irimia.

Clubul Micului Actor

În paralel cu spectacolele de la sala Rapsodia de pe str. Lipscani, Teatrul Ion Creangă organizează și o serie de ateliere de teatru și activități educaționale, precum cursurile Clubul Micului Actor. Acestea au deja un renume bine construit și sunt apreciate de părinți, fiind coordonate de actrițe cu experiență care, prin diverse tehnici specifice comunicării artistice, crează un mediu perfect pentru dezvoltarea imaginaţiei copiilor, creativităţii şi a abilităţilor de comunicare. Dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, exerciţiile şi jocurile propuse sunt special create pentru fiecare participant în parte, profesoarele ţinând cont de personalitatea acestora. Înscrierile au început deja și vor ține până luni, 16 septembrie.

Cum poți forma gustul estetic celor mai mici spectatori

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea pentru Teatrul Ion Creangă, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, va avea loc în perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c. Evenimentul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. La evenimentul din această toamnă au fost selectate trupe profesioniste din țări precum: Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia, Bulgaria, dar și din România. O mare parte dintre acestea au fost deja premiate la festivaluri renumite din străinătate.

De altfel, organizatorii anunță că în acest an își vor lărgi spațiul de joc, cu reprezentații ce vor fi susținute la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Grădinița Miruna și Şcoala Gimnazială 186 "Elena Văcărescu".

Organizatorii au creat o pagină de Facebook specială pentru promovarea acestui eveniment: Facebook/FestivalTeatrupentruCopii, iar programul va fi anunțat în curând, odată cu punerea în vânzare a biletelor și abonamentelor. Drept activitate în are liber, cel mai curând îi veți putea întâlni pe actorii Teatrului Ion Creangă într-un spectacol interactiv ce va avea loc în fața Băncii Naționale Române, de pe str. Lipscani, cu ocazia evenimentului Park(ing) Day, din data de 21 septembrie, ora 13.00.

!

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, ObservatorCultural, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, MondoNews,, PRwave, Revista Mami, RFI România,TV City, UrbanKid, Yorick, Zile și Nopți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel