Incendiul de la Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă. A mai fost un avertisment cu lipsa căldurii. La acel moment, Nicușor Dan dădea, ca de obicei, vina pe alții

Incendiul de la Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă. Semnalul s-a dat în decembrie. La acel moment, Nicușor Dan spunea că de vină e tot greaua moștenire
Incendiul de la Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă. Semnalul s-a dat în decembrie. La acel moment, Nicușor Dan spunea că de vină e tot greaua moștenire

Incendiul de la Spitalul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă.

Nu mai miră pe nimeni că oamenii se încălzeau cu aeroterme. Să ne amintim că și prin decembrie 2020, pacienții au stat în frig. Institutul Matei Balș fusese deconectat de la reţeaua de furnizare a agentului termic din cauza unei avarii. 

Pacienților de la Balș li se aduseseră pilote și pături suplimentare, dar acestea nu au rezolvat situația. Afectat a fost atunci și personalul medical care nu se mai putea spăla după ieșirea din zona roșie. Medicul Adrian Marinescu spusese, la acel moment, că este dificil și riscant să se aducă surse de încălzire electrice lângă pacienții care au pe lângă ei surse de oxigen.

Nicușor Dan ca, de obicei, dădea vina pe greuașa moștenire și spunea că vina pentru avaria cu căldura și apa caldă care lăsase spitalul Matei Balș fără căldură îi aparținea administrației Firea care nu a alocat bani pentru termoficare și a lăsat rețelele să se deterioreze.

”Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig. Problema generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat. Vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toata vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook, în decembrie 2020.

Incendiu vineri dimineață

Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală, fiind declanşat planul roşu, a fost lichidat. Patru persoane au decedat. O parte dintre pacienți sunt transportaţi la mai multe spitale. Un număr de 102 persoane au fost evacuate. La Institutul Matei Balş s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel