Incendiu în Parcul Naţional Domogled. Anunţul pompierilor

Incendiul produs în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei a fost lichidat, anunţă pompierii.

Incendiul produs în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei a fost lichidat, după ce pompierii au intervenit cu două elicoptere, fiind efectuate 35 de aruncări cu apă. 


"În total, au fost efectuate 34 de aruncări cu apă din dispozitivele transportate de elicoptere, în Parcul Domogled - Valea Cernei nu se mai observă focare. Incendiul nu este, însă, declarat lichidat. Forţele se vor retrage în această seară, dar dimineaţă vor urca din nou pe munte, pentru a se asigura că focul nu se reaprinde. De asemenea, unul dintre elicoptere mai rămâne, iar celălalt a plecat la o altă intervenţie", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea. 

[citeste si]

Incendiul a fost anunţat de un turist

Un turist a anunţat, vineri după-amiaza, 27 aprilie, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag. 

Zona în care s-a produs incendiul se află la o altitudine de 1.100 m, la 25 km distanţă faşă de oraşul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel