Incendiu Bamboo. MAI, reacție oficială

bamboo
bamboo

Ministerul Afacerilor Interne a ieșit printr-o declarație publică și a prezentat modul în care s-a acționat pentru stingerea incendiului. Totodată, instituția, prin purtătorul de cuvânt a confirmat că localul a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, în baza ordonanței de urgență care permitea obținerea sa ulterioară. 

"Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a eliberat în anul 2009 avizul pentru securitate la incendiu. Până în acest moment Inspectoratului nu i s-a înaintat solicitarea în vederea autorizației de securitate la incendiu. Potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului. Conform OUG nr. 17 din august 2016, termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prorogat până la finalul lunii iunie 2017" a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog. 

"Încă din această dimineaţă, la sediul MAI este prezentă doamna Sevil Shhaideh desemnată, prin decizia premierului Sorin Grindeanu, să exercite atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţilor Guvernului în perioada 18 - 22 ianuarie. Activităţile de intervenţie au fost coordonate de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, alături de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, secretarul de stat Raed Arafat, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi şefii altor structuri cu competenţe în intervenţia în situaţii de urgenţă. Prioritatea zero a MAI a fost şi rămâne salvarea vieţilor celor implicaţi în teribilul incident", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel