Incendii Amazonia. Natura a salvat pădurea după două luni de infern

Dezastru ecologic ”colosal”. Incendii în Groenlanda, Siberia și Alaska. Imagini "fără precedent" din satelit
Dezastru ecologic ”colosal”. Incendii în Groenlanda, Siberia și Alaska. Imagini "fără precedent" din satelit

Ploile torenţiale din Bolivia au ajutat la stingerea incendiilor de pădure după două luni de infern.

Ploile torenţiale din ultimele zile din Bolivia au ajutat la stingerea incendiilor din pădurea amazoniană care au distrus în ultimele două luni peste patru milioane de hectare în statul sud-american, au declarat luni autorităţile locale, relatează Reuters.

Furtunile a ajutat armata boliviană să stingă incendiile din regiunea Chiquitania, care adăposteşte zone întinse de păduri uscate şi unde trăiesc de secole comunităţi indigene.

'Imaginile din satelit nu mai detectează flăcări sau incendii reactivate', a declarat Cinthia Asin, un oficial pe probleme de mediu din guvernul provinciei Santa Cruz, o provincie agricolă din estul Boliviei, afectată grav de incendii.

Risc sporit de incendii

Grupuri indigene au mărşăluit prin provincie, în timp ce vineri în capitală sute de mii de oameni au protestat împotriva răspunsului lent la incendii al guvernului central.

Serviciul naţional de meteorologie a declarat că în Chiquitania nu a fost înregistrat luni niciun incendiu, însă a avertizat că se aşteaptă ca în următoarele zile să revină soarele puternic şi temperaturile ridicate, sporind riscul de incendii.

Comandantul forţelor armate, Williams Kaliman, a declarat că nu există un plan imediat de retragere a celor circa 5.000 de trupe care au fost trimise pentru a lupta împotriva celor mai grave incendii cu care s-a confruntat Bolivia în ultimele două decenii. Criticii spun că defrişările, provocate de politica guvernului de extindere a terenurilor agricole, sunt de vină pentru dezastru.

În Brazilia vecină, numărul incendiilor din pădurea amazoniană s-a redus în septembrie ca urmare a îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice şi a eforturilor armatei în lupta împotriva flăcărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel