În ce țară nu trebuie să conduci pe banda din stânga și de ce

În Portugalia nu ai voie să circuli pe banda din stânga și nici pe cea mediană, pe autostradă, dacă nu există trafic pe banda din dreapta.

Garda Republicană Națională (GNR) din Portugalia a început luni acțiunile de punere în aplicare a unei fiscalizări pentru a combate circulația abuzivă pe banda mediană și pe cea din stânga atunci când nu este trafic pe banda din dreapta.

Potrivit GNR, citată de cotidianul portughez Publico, aceasta este a doua fază de operare a programului Cale Liberă, care a început pe 20 martie cu campanii de sensibilizare, avertizând conducătorii auto cu privire la constrângerile și pericolele cauzate de circulația necorespunzătoare, atât din punct de vedere al nivelului de siguranță rutieră, cât și în ceea ce privește fluiditatea traficului.

[citeste si]

Prima fază de funcționare a programului Cale Liberă a durat până pe 26 martie, iar cea de-a doua etapă, care a început luni, va dura până la data de 2 aprilie.

Acțiunile vor avea loc pe autostrăzi și pe drumurile rezervate pentru mașini și motociclete.

„Practica circulației vehiculelor banda mediană sau din stânga, fără a exista trafic pe banda din dreapta, dincolo de a fi o încălcare a codului rutier, cauzează constrângeri privind siguranța rutieră și fluxul de trafic“, amintește GNR într-un comunicat, subliniind că această atitudine conduce la alte infracțiuni ale șoferilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel