Impresionant: Cel mai bun IT-ist român e orb. Vezi povestea impresionantă

Radu Vasile, cel mai bun IT-ist român, are o poveste de viață impresionantă. Tânărul programator din Constanţa s-a născut orb, dar chiar și așa, ambiția uriașă l-a ajutat să reușească în viață.

Mihai Gâdea a prezentat în ediția de luni a emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, povestea impresionantă a lui Radu Vasile, cel care și-a înfruntat soarta, a terminat facultatea de matematică-informatică și a primit recunoaştere internaţională. Cea mai importantă companie de profil din Statele Unite l-a premiat, iar informaticianul orb a devenit faimos şi a demonstrat că poate face performanţă.

Drama care l-a marcat de-a lungul vieții Din nefericire, imposibilitatea de a se angaja a fost singura dramă care l-a marcat cu adevărat. "Toată lumea aprecia ceea ce făceam eu prin prisma handicapului de care sufăr, însă cam aceiaşi oameni puşi în faţa faptului de a mă angaja dădeau înapoi", a mărturisit tânărul informatician.

"În 2006, când am absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, am depus C.V.-uri şi am precizat că sunt o persoană nevăzătoare. Cei care nu citeau atent C.V.-ul mă sunau şi spuneau că mă angajează. În momentul în care le spuneam că sunt nevăzător şi întrebam dacă au vreo problemă cu asta, unii răspundeau că firma lor nu-mi poate oferi lucru în condiţii optime, iar alţii îmi spuneau că nu vor orbi în firmă. Când am mai căpătat ceva experienţă, atitudinea lor s-a schimbat puţin. Mă chemau să-şi satisfacă o curiozitate bolnavă. Voiau să vadă şi ei cum e programatorul orb. Era o întreagă distracţie la interviuri", a adăugat Radu Vasile.

Umilințe la interviuri

„De-a lungul interviurilor, am fost întrebat dacă orbii pot face copii sau dacă știu să scriu la tastatură. Dacă am terminat facultatea de matematică-informatică, măcar atâta lucrum am învățat și eu”, a mai spus tânărul IT-ist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel