Îmbunătățirea memoriei. 4 TRUCURI pentru exerciții cerebrale eficiente

Îmbunătățirea memoriei. 4 TRUCURI pentru exerciții cerebrale eficiente  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Îmbunătățirea memoriei. 4 TRUCURI pentru exerciții cerebrale eficiente / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Există numeroase modalități eficiente pentru a antrena creierul să învețe rapid și să îmbunătățească memoria.

Pentru antrenamentul muscular, de obicei mergem la sală sau facem alergări în aer liber pentru a ne dezvolta rezistența. De cele mai multe ori, petrecem mult timp concentrându-ne pe îmbunătățirea corpului nostru și uităm despre antrenamentul creierului nostru. Potrivit ToyourHealth, la fel ca și mușchii, creierul poate fi întărit și dezvoltat.

Mai jos, aveți 4 exerciții eficiente pentru creier care vă vor ajuta să vi-l antrenați și să vă îmbunătățiți memoria:

1. Faceți antrenamentul de memorie

Renumitul coregraf Twyla Tharp din NYC a dezvoltat un antrenament de memorie. În primul rând, când urmărește unul dintre spectacolele ei, încearcă să-și amintească primele 12-14 corecții pe care vrea să le discute cu cei din distribuția ei.

Practicarea amintirii evenimentelor sau a lucrurilor și apoi discutarea lor cu alte persoane a fost într-adevăr susținută de antrenarea creierului. În esență, activitățile de memorie care implică toate nivelurile de funcționare a creierului, receptarea, amintirea și gândirea, ajută la îmbunătățirea funcției creierului.

2. Faceți ceva nou și diferit în mod recurent

Dacă faceți ceva nou în mod repetat, creierul dumneavoastră conectează căi noi pentru a vă ajuta să executați acest lucru nou mai bine și mai rapid, îmbunătățind anumite sarcini cognitive.

De exemplu, amintește-ți vremurile când erai copil. Cu siguranță ai fost suficient de puternic încât să ții un tacâm foarte bine în mână. Dar, când ai mâncat singur, făceai mizerie. Conform acestui site de informații despre sănătate, nu era o chestiune de forță. În schimb, era o chestiune de a hrăni mai multe și mai bune trasee neuronale care te-ar ajuta să mănânci singur, așa cum o face un adult. Și cu o recurență adecvată, faceți acest lucru să se întâmple.

3. Petreceți timp de calitate cu persoane care vă interesează

Dacă doriți să vă antrenați creierul și să dezvoltați abilități cognitive optime, atunci trebuie să aveți relații semnificative în viață. A vorbi cu alte persoane și a te implica cu cei dragi te va ajuta să gândești mai clar. Mai mult, vă poate îmbunătăți și starea de spirit.

Dacă ești extrovertit, acesta poate fi un avantaj pentru tine. La un curs de la Universitatea Stanford, s-a constatat că extrovertiții folosesc de fapt vorbirea cu alții ca mod de a înțelege și de a-și procesa propriile gânduri.

4. Pe cât posibil, evitați rezolvarea puzzle-urilor de cuvinte încrucișate

Majoritatea oamenilor, când se gândesc la cum să-și exerseze funcția creierului, se gândesc la cuvinte încrucișate. Deși este adevărat că acest tip de puzzle îmbunătățește fluența gândirii unei persoane, studiile au sugerat puncte de vedere contradictorii. Da, cuvintele încrucișate sunt distractive, dar nu contribuie prea mult la dezvoltarea creierului. Cu siguranță, dacă faceți acest lucru doar pentru distracție, este în regulă.

Dar, dacă o faceți pentru antrenamentul și sănătatea creierului, atunci luați în considerare alegerea unei alte activități care implică abilități de nivel superior în rezolvarea problemelor, precizează ScienceTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel