Imagini frumoase cu mai mulți lupi, surprinse în Parcul Național Cheile Bicazului - Video în articol

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vezi în articol imaginile cu lupii filmați în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș.

Romsilva a publicat imagini cu mai mulți lupi surprinși în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș. 

"Imagini frumoase cu mai mulți lupi filmați în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș. Cadrele provin de pe camerele de monitorizare a faunei amplasate de colegii noștri Bereczki Reymont, șef pază, și Biro Ferenc, ranger la administrația acestui parc.

Detalii interesante despre lupi

Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 7.072 hectare, din care 5.123 hectare se află în zone de protecție, ceea ce înseamnă circa 73% din suprafața acestuia, iar restul în zone de conservare durabilă, unde anumite lucrări sunt permise, conform legislației din domeniul ariilor naturale protejate", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel