Imagini cu o frumoasă pisică sălbatică, filmată în timp ce se plimbă agale. Cu ce e diferită de pisica domestică - Video în articol

Foto: Captură video Facebook Romsilva
Foto: Captură video Facebook Romsilva

Vezi în articol imagini cu o pisică sălbatică care se plimbă prin Parcul Național Semenic.

Romsilva a publicat imagini cu o pisică sălbatică, surprinsă în timp ce se plimba prin Parcul Național Semenic.

"O frumoasă pisică sălbatică se plimbă agale prin Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, fiind filmată de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului național.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea, hrănindu-se cu mamifere mici şi păsări. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri.

De ce e diferită de pisica domestică

Chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii. Dimorfismul sexual nu este evident.

Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

În Parcul Național Semenic - Cheile Carașului se regăsește Rezervația Naturală Izvoarele Nerei, care este și sit UNESCO, pădurea de fag cu o vârstă medie de circa 350 de ani și cu suprafața de 4.667 hectare fiind cea mai întinsă și compactă pădure de fag din întreaga Europă", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel