Iată simptomele coronavirusului. Ce trebuie să știi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coronavirusul este extrem de viral și se răspândește de la om la om prin diferite acțiuni. Dar iată cum vă puteți proteja de virusul ucigaș. 

Coronavirusurile sunt un grup mare de virusuri, frecvente printre animale. În cazuri rare, acestea pot fi transmise de la animale la oameni, conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, scrie CNN. 

Iată ce mai știm despre viruși, dar mai ales despre coronavirus

Simptomele: virusurile pot îmbolnăvi oamenii, de obicei cu o boală ușoară până la moderată a tractului respirator superior, similar cu o răceală comună.

Simptomele coronavirusului includ: curgerea nasului, tuse, dureri în gât, eventual o durere de cap și poate o febră, care poate dura câteva zile.

Pentru cei cu un sistem imunitar slăbit, vârstnici și copii, există șanse ca virusul să poată provoca o boală mult mai gravă a tractului respirator, precum o pneumonie sau o bronșită.

Cum se răspândește virusul

Când vine vorba de transmiterea virusului, de cele mai multe ori se întâmplă când cineva vine în contact cu secrețiile unei persoane infectate, cum ar fi picăturile din tuse.

În funcție de cât de virulent este virusul, o tuse, un strănut sau o strângere de mână ar putea cauza expunere. Virusul poate fi transmis și prin atingerea a ceva ce a fost atins de o persoană infectată și apoi atingerea gurii, nasului sau a ochilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel