EXCLUSIV  Horoscop 4-10 noiembrie. Astrologul Daniela Simulescu, premieră națională la DCNews

Daniela Simulescu și Bogdan Anicescu
Daniela Simulescu și Bogdan Anicescu

Bogdan Anicescu se va afla, duminică, alături de Daniela Simulescu, astrolog DCNews, în cadrul platoului redacției pentru o premieră națională.

Linişte. Pentru unii, o linişte tulburătoare. În România trăiesc peste 23.000 de persoane cu deficienţe de auz. Deși se lovesc mereu de ziduri sociale de neimaginat pentru unii, au curaj să facă față tuturor provocărilor, ceea ce nu e deloc puțin lucru în societatea actuală, în care unii cred că sunt mai oameni decât alții, în care, de cele mai multe ori, uităm că tot ceea ce se întâmplă ne privește pe toți, fie că vrem, nu vrem, fie că ne place, nu ne place.

La modul general, în România, persoanele cu diferite dizabilități se confruntă cu o serie de bariere. Pentru unii, limbajul mimico-gestual reprezintă mijlocul principal de comunicare. Cu toate acestea, fie că este vorba despre accesul la educaţie, muncă sau servicii publice, există numeroase bariere. Bogdan Anicescu, interpret în limbajul mimico-gestual, se numără printre cei care și-au concentrat eforturile pe integrarea socială, profesională, educațională și culturală a persoanelor cu deficiențe de auz.

Bogdan Anicescu se va afla, duminică, 3 noiembrie, alături de Daniela Simulescu, astrolog DCNews, în cadrul platoului redacției pentru o premieră națională.

VIDEO:



Aflați despre ce e vorba chiar de la Daniela Simulescu: „Câteodată, un semn face mai mult decât 1.000 de cuvinte. Și asta știu foarte bine cele peste 23.000 de persoane surde din România. În afară de eforturile instituțiilor pentru integrarea socială, profesională, educațională și culturală, recunoașterea statutului și a rolului limbii semnelor (limbajul mimico-gestual), egalitatea șanselor, promovarea valorilor culturii surzilor, această comunitate se străduiește, zi de zi, să găsească modalități de distracție, de bucurie a sufletului. Trecând peste statistici, m-am gândit că nimeni în România nu le-a "spus" horoscopul. Da, horoscopul pe care îl asculți dimineața înainte să pleci la serviciu, pe care îl citești atunci când ai nevoie de motive să găsești vinovați că nu îți merge bine, horoscopul care te distrează pe alocuri. Predicțiile astrologice, vreți nu vreți, fac parte din viața noastră, iar persoanele surde din jurul nostru nu au parte de ele.

Le-am povestit celor de la Asociația Națională a Surzilor din România despre inițiativă și au fost mai mult decât deschiși. Interesant a fost momentul în care mi-au spus că e nevoie să găsească semne pentru termenii astrologici: planete, aspecte, zodii. Bogdan Anicescu, interpret în limbaj mimico-gestual, un om plin de energie și pasiune ne-a ajutat cu traducerea primului horoscop pentru surzi, pe care îl veți vedea duminică, 3 noiembrie, de la ora 12.00, pe DCNEWS.RO!"

Menționăm că emisiunea de duminică va fi pentru noi toți. Va fi difuzată atât pe canalul de YouTube DCNews, cât și pe contul de Facebook DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel