Urmărește emisiunea live



Homosexualii vor să fie numiți ”participanți la căsătorie”, nu ”soț și soție”

participanti la casatorie
participanti la casatorie

Homosexualii din Marea Britanie nu mai doresc folosirea sintagmei de "soţ" şi "soţie". Activiștii care militează pentru drepturile homosexualilor doresc folosirea expresiei "participanţi la căsătorie", susținând că nu pot exista ”doi soți” sau ”două soții”, informează Daily Mail.

Militanții grupului Stonewall, care susțin homosexualitatea, au lansat un proiect de lege ce urmează să fie dezbătut pentru legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Un punct care a stârnit nemulțumiri este acela ca în loc de tradiționalii termeni de "soţ" şi "soţie", să fie folosită sintagma  ”participanţi la căsătorie", tocmai pentru a se evita confuzia pentru cuplurile homosexuale .

Mişcarea a stârnit proteste virulente, existând voci care acuză că o astfel de decizie ar distruge înţelesul tradiţional al căsniciei.

Norman Wells, de la Family Education Trust  a declarat că "propunerea de a şterge pur şi simplu termenii soţ şi soţie din lege subliniază cât de profund trebuie analizată redefinirea căsătoriei".

Parteneriatele civile, care le oferă cuplurilor homosexuale toate privilegiile căsătoriei, există în Marea Britanie încă din 2005. Premierul David Cameron s-a arătat însă deschis, anul trecut, către o lege care să permită căsătoria cu drepturile depline a cuplurilor de acelaşi sex.

Proiectul de lege pentru legalizarea căsătoriei între homosexuali urmează a fi discutat în această primăvară, însă mulți conservatori dezaprobă un asemenea demers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel