Harghita: Două persoane angajate la bursa locurilor de muncă, în meseriile de tâmplar şi lucrător comercial

Două persoane au fost angajate vineri, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată în Harghita, acestea urmând să lucreze în meseriile de tâmplar, respectiv lucrător comercial, a anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita.

Potrivit sursei citate, bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a desfăşurat simultan în municipiile Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, la ea participând 249 de persoane în căutarea unui loc de muncă, scrie Agerpres.

Un număr de 35 de angajatori au oferit 215 locuri de muncă, cele mai multe în meseriile de operator confecţioner, agent servicii clienţi sau operator mase plastice. Absolvenţii au putut putut alege şi meseriile de lucrător comercial, vânzător, lăcătuş mecanic, operator la maşini în industria prelucrătoare, frezor, electrician, instalator, mecanic auto, ospătar, bucătar, contabil.

Pentru absolvenţii de studii superioare oferta a fost în general pentru ingineri în industrie prelucrătoare de metale, industria confecţiilor sau industria alimentară.

Tot pentru studii superioare au fost şi oferte pentru ocupaţii în domeniul bancar.

Din totalul de 249 de persoane participante la bursă, 224 au fost absolvenţi, respectiv 114 la Miercurea Ciuc şi 110 la Odorheiu Secuiesc.

Angajatorii au selectat, două persoane pentru încadrare, cu începerea activităţii chiar de săptămâna ce urmează, una în meseria de tâmplar şi una în meseria de lucrător comercial.

De asemenea, alte 70 de persoane au fost chemate pentru interviuri sau probe de lucru.

În cadrul bursei, angajatorii au fost informaţi privind ucenicia la locul de muncă şi stagiatura, a mai precizat AJOFM Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel