Hans van Baalen, preşedintele ALDE Europa, declarație despre legile Justiției

Protocoale secrete
Protocoale secrete

Hans van Baalen, preşedintele ALDE Europa, şi-a exprimat speranţa ca toate modificările ce vor fi aduse legilor Justiţiei să întărească statul de drept.

'Am vorbit cu partidele de la guvernare, cu partidele din opoziţie, cu organizaţiile neguvernamentale, media, pentru a evalua situaţia din ţară, pentru că în calitate de membri ai UE ne uităm, bineînţeles, la ce se întâmplă în mai multe ţări membre. A fost o vizită bună. Am discutat despre statul de drept, reforma judiciară, protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii, DNA şi alte servicii care în ţara mea nu există. Eu vin din Olanda. În ţara mea nu sunt protocoale secrete. (...) Am discutat despre referendumul privind redefinirea familiei. Sper ca oamenii din opoziţie şi de la putere să lucreze împreună. În ţara mea, dacă avem un subiect important, încercăm să avem o majoritate largă. Aşa este cel mai bine întotdeauna', a afirmat vineri la Parlament, Hans van Baalen, după o întâlnire cu parlamentari ALDE şi PSD.

'Ne dorim o Românie puternica şi o UE puternică'

Întrebat despre oportunitatea schimbării legilor Justiţiei şi dacă schimbările pe care puterea vrea să le aducă acestor legi ar putea afecta statul de drept, preşedintele ALDE Europa a spus: 'Sunt avocat. După 20 de ani e nevoie de o reformă şi cel mai bine e să fie în conformitate cu legislaţia europeană, cu deciziile CCR (...) Ne vom uita la procedura parlamentară pentru că ne dorim o Românie puternica şi o UE puternică (...) Sper ca toate schimbările să întărească statul drept. Mai întâi să vedem ce se va întâmpla în Parlament şi probabil mă voi întoarce să vorbesc cu toţi cei implicaţi'.

Protocoale

El a adăugat că este 'îngrijorat de protocoalele secrete'. 'Sunt îngrijorat de protocoalele secrete şi să ne uitam totodată la comentariile domnului Timmermans şi ale Consiliului European cu privire la aceste protocoale. Acesta e un lucru rău şi sper că asta se va schimba. E important să întărim (n.r. independenţa) magistraţilor.(...) Din păcate, a fost o scurtă vizită, dar vom reveni', a adăugat Hans van Baalen, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel