Urmărește emisiunea live


Guvernul Boris Johnson acuzat de șantaj. Miniștri ar amenința parlamentarii cu blocarea banilor de investiții și i-ar șantaja cu publicarea unor dosare

Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Guvernul Marii Britanii este acuzat de șantaj, chiar de către un parlamentar al Partidului Conservator. După dezvăluirile privind chefurile din Downing Street No. 10, în timpul lock-down-ului, acest nou scandal amenință foarte serios poziția premierului Boris Johnson. 

Un lider al partidului aflat la guvernare în Marea Britanie a acuzat guvernul că încearcă să-și „șantajeze” propriii parlamentari care doresc înlăturarea lui Boris Johnson din  fruntea guvernului, anunță BBC.  William Wragg, unul dintre deputații conservatori care i-au cerut premierului să demisioneze, a spus că rebelii s-au confruntat cu „presiuni și intimidare” din partea miniștrilor, susținând că parlamentarii au fost amenințați cu publicitate dăunătoare.
Guvernul a replicat, prin purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson, solicitând dovezi pentru afirmațiile lui Wragg.

William Wragg, președintele Comisiei de administrație publică și afaceri constituționale a Camerei Comunelor, este unul dintre parlamentarii conservatori care ar susține o moțiune de cenzură și care i-au cerut lui Johnson să demisioneze. Wragg a lansat acuzațiile privind șantajul în cadrul unei audieri publice în Comisia pe care o conduce, spunând că în ultimele zile, un număr de membri ai parlamentului s-au confruntat cu presiuni și intimidări din partea membrilor guvernului din cauza dorinței lor de a cere un vot de încredere în Partidul Conservator pentru Boris Johnson, scrie The Guardian. Unii miniștrii i-ar fi amenințat pe parlamentari că vor fi stopate investițiile publice în circumscripțiile lor parlamentare, dacă îl aduc pe premier la judecata partidului.

De asemenea, unii miniștri și consilieri guvernamentali i-ar fi amenințat cu sifonarea în presă a unor dosare sensibile pentru cei care nu mai au încredere în premierul Johnson.  ”Intimidarea unui membru al parlamentului este o problemă serioasă, a spus Wragg, iar amenințarea cu publicarea unor rapoarte guvernamentale ar putea să constituie un șantaj”.

Wrag și-a sfătuit colegii care au fost amenințați de membri ai guvernului să facă denunț la Poliția Metropolitană.

Boris Johnson petrecea într-o perioadă în care grupurile de mai mult de două persoane erau interzise, inclusiv în aer liber

Prima dovadă a unei petreceri în lock-down fost publicată de ITV News, care a dezvăluit mail-ul ce invita personalul de pe Downing Street la petrecerea din grădină, de pe Downing Street. Invitația venea după o perioadă încărcată, dar și pentru a ”profita la maximum de vremea frumoasă”. Problema este că, în acea perioadă, cetățenilor din Marea Britanie le era interzis să se întâlnească, chiar și-n aer liber, cu mai mult de o persoană. Deci grupurile de trei persoane erau strict interzise, în timp ce oamenii premierului organizau petreceri cu zeci de persoane. E-mail-ul cu invitația a fost trimis de către Martin Reynolds, secretarul principal al prim-ministrului, la peste o sută de angajați. Martin Reynolds conduce din octombrie 2019 biroul privat al lui Boris Johnson. 

În ciuda imaginii sale controversate, Boris Johnson ”nu pleacă nicăieri” și se bucură de ”încrederea oamenilor din această țară (n.r. Marea Britanie)”, susțineau oficialii guvernamentali la începutul acestei luni, când a izbucnit scandalul. Presiunea asupra Downing Street a crescut, după ce s-a aflat că premierul britanic și soția sa au participat la o petrecere în timpul primului lockdown generat de COVID-19. 

Citește și: Două diferențe între petrecerea lui Orban și cea a lui Boris Johnson

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel