Guvernul federal al Germaniei, măsuri dure împotriva Temu. Platforma chineză, acuzată că îi manipulează pe cumpărători

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Platforma chinezească de comerț online Temu este criticată pentru stimulentele de cumpărare manipulatoare, iar Germania vrea să ia măsuri mai dure în privința acestora.

Guvernul federal al Germaniei critică platforma chinezească de comerț online Temu pentru stimulentele de cumpărare manipulative, iar secretarul de stat pentru Protecția Consumatorului, Christiane Rohleder, a solicitat deja măsuri mai dure, subliniind necesitatea unui sistem echitabil, scrie breakinglatest.news. Centrul de consiliere pentru consumatori ar examina acum acțiunile în justiție împotriva Temu, dar compania respinge acuzațiile care i se aduc.

Astfel, Guvernul Germaniei îndeamnă la acțiuni consecvente împotriva Temu. Stimulentele de cumpărare manipulative reclamate se referă la acele concursuri, roți ale norocului sau numărători inverse pentru reduceri pe care le putem vedea pe Temu. Secretarul de stat pentru Protecția Consumatorului din Germania, Christiane Rohleder, susține că acestea creează impresia unor reduceri și chilipiruri incredibile, fiind păcăliți în special tinerii.

Ce susțin avocații consumatorilor

Totodată, potrivit lui Rohleder, Temu creează mereu noi stimulente pentru cumpărare, precizând că proiectarea manipulativă a platformelor online este interzisă în temeiul Legii UE privind serviciile digitale. Prin urmare, este important ca aceste reglementări să fie acum aplicate, susține acesta. Ea a subliniat necesitatea unei acțiuni cuprinzătoare împotriva acestor practici .

Totul se întâmplă în contextul în care centrul de consiliere pentru consumatori analizează în prezent o acțiune în justiție împotriva Temu. Avocații consumatorilor acuză platforma chineză, printre altele, că îi tulbură și că profită de consumatori cu reduceri aparent arbitrare, recenzii îndoielnice și un design manipulator. Temu a negat toate aceste acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel