Gusturi americane şi secuieşti la Transylvanian BBQ Festival, în acest weekend

FOTO: Facebook / Transylvanian BBQ Festival
FOTO: Facebook / Transylvanian BBQ Festival

Street food, specialităţi gastronomice, activităţi pentru copii, live cooking, trăsuri trase de cai, concerte, într-un cuvânt, o adevărată sărbătoare comunitară îi aşteaptă pe vizitatori la sfârşitul săptămânii, în curtea castelului Miko din Olteni, în cadrul Transylvanian BBQ Festival.

"Concursul care urmăreşte promovarea culturii gastronomice autentice americane şi care câştigă teren tot mai mare teren în toată Europa, oferă un bun prilej pentru ca să îndreptăm atenţia fanilor barbecue-ului către judeţul nostru şi să atragem cât mai mulţi turişti în regiune şi, bineînţeles, să oferim locuitorilor multiple posibilităţi de destindere. Competiţia reprezintă o mare provocare pentru echipe, oferind în acelaşi timp o bună ocazie pentru a socializa, a face schimb de experienţă şi pentru a învăţa, deoarece printre echipele înscrise în concurs există participanţi cu rutină, dar şi mai puţin experimentaţi", susține vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert.

Festivalul îşi deschide porţile vineri, începând cu ora 15. Lucrările pregătitoare, amenajările de teren au luat sfârşit, gazdele sunt pregătite pentru primirea oaspeţilor, a anunţat primarul comunei Bodoc, Fodor Istvan, subliniind că este un prilej de bucurie faptul că localitatea Olteni din comuna Bodoc găzduieşte acest eveniment.

Concursul preparatelor culinare 

Reprezentanta Kansas City Barbecue Society (KCBS) Petra Rebenstorf, care a participat, în calitate de membru al juriului, şi la evenimentul de anul trecut, este bucuroasă să răspundă şi anul acesta solicitării de a evalua prestaţia celor 17 echipe participante la concurs. Pe tot parcursul concursului, specialistul va lua măsuri la faţa locului pentru ca concursul să se desfăşoare conform regulamentului KCBS. Preparatele vor fi evaluate pe baza mai multor criterii stricte, printre care aspectul, aroma şi moliciunea în categoriile Pui (chicken), Coaste de porc (pork ribs), Spată de porc (pulled pork), Piept de vită (brisket) şi Mystery box. Competiţia va lua startul sâmbătă, ora 17, iar festivitatea de acordare a premiilor va avea loc duminică, tot de la ora 17.

Merită făcută o vizită la acest festival, deoarece organizatorii vor oferi curiozităţi culinare precum mâncărurile autentice americane şi secuieşti, precum şi o sesiune de live cooking cu chef Radu Zărnescu, bineînţeles, cei interesaţi vor putea gusta din aceste delicatese, precum şi din preparatele realizate de echipele concurente, după jurizare. Pe tot parcursul zilei, cei mici sunt aşteptaţi cu diferite activităţi şi cu concerte, vor evolua formaţiile Mesehetes, Karavan, precum şi Uj Bojtorjan. Adulţii se vor putea distra pe muzica formaţiilor Republic, Taxi şi Zanzibar. Intrarea pentru adulţi costă 10 lei, iar copiii până la vârsta de 16 ani beneficiază de intrare gratuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel