Grupul german RTL renunță la toate licențele tv deținute în România

Grupul german RTL a renunţat la toate cele şapte licenţe de televiziune deţinute în România și urmează ca respectivele canale de televiziune să fie transferate în Luxemburg, scrie Agenția MTI.

Informaţia a fost confirmată pentru MTI de un membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului din România, Lóránd Turos, scrie realitatea.net.

Grupul german a obţinut licenţele din România prin societatea Cable Channels S.A., pentru canalele de televiziune RTL+, RTL II, Cool TV, FILM+2, FILM+, Reflektor şi Series +. Aceste posturi, care au emis în Ungaria şi România, s-au adresat mai cu seamă telespectatorilor maghiari.

Grupul german RTL a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că îşi va transfera toate canalele în limba maghiară în Luxemburg, cu excepţia RTL Klub din Ungaria, în vederea reducerii costurilor. Această decizie a RTL a venit după adoptarea în Ungaria a controversatei taxe pe publicitate. Din ianuarie 2015, cele şapte canale de televiziune autorizate în România vor emite în continuare din Luxemburg, sub autoritatea firmei RTL, numită CLT-UFA.

Grupul german RTL a intrat pe piaţa românească în 2003, iar în 2012 CNA i-a prelungit pentru încă nouă ani autorizaţia pentru difuzarea emisiunilor pe canalele de televiziune Cool Tv şi Film+2, la care grupul RTL a renunţat începând cu data de 1 decembrie 2014.

Citește și: Lovitură pentru Băsescu: Ce s-a întâmplat în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel