Grindeanu vrea un PSD fără compromisuri, "altfel, picăm în aceeaşi capcană"

Sorin Grindeanu Foto: Agerpres
Sorin Grindeanu Foto: Agerpres

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a declarat sâmbătă, că PSD trebuie să facă o altfel de opoziţie, fără compromisuri, să facă "mutări curajoase", precizând că nu trebuie criticat doar "de dragul de a critica".

"PSD trebuie să intre în dispozitiv de luptă, fără nici un fel de compromis, cu o opoziţie cât se poate de constructivă. Îi dau dreptate lui Eugen (Teodorovici, n.red.), noi trebuie să facem altfel de opoziţie, o opoziţie cât se poate de fermă, fără compromisuri, concisă, la subiect, şi nu trebuie să criticăm doar de dragul de a critica. Degeaba critici însă, dacă n-ai voci credibile. Trebuie să ieşim din acea zodie nefastă de soluţii de compromis care au generat poate în ultimii ani situaţia în care ne aflăm acum. Trebuie să spunem şi să facem mutări curajoase", a afirmat fostul premier al României în timpul discursului susţinut în plenul Conferinţei judeţene a PSD Tulcea.

Sorin Grindeanu a oferit ca exemplu situaţia unor partide de stânga din Franţa şi Grecia, insistând asupra necesităţii ca partidul să se adapteze.

"Dacă nu ştim să ne adaptăm la noile provocări, nu e nimic nou, lucrurile vor evolua şi va veni istoria peste noi. Cu toate riscurile, va trebui să facem anumite lucruri care să ne repună pe traiectoria potrivită. Avem o reprezentare în Parlament care ne poate duce, prin diverse alianţe punctuale, să dictăm jocul în România. Nu trebuie să dăm la oparte acest atu pe care-l are PSD. Nu e loc de compromis pentru că planul de trimitere (a PSD - n.r.) în afara Parlamentului a pornit prin acest abuz împotriva căruia trebuie să luptăm prin toate forţele, abuzul de a schimba legile electorale. Nu trebuie să permitem aşa ceva", a mai spus Grindeanu, potrivit Agerpres. 

În opinia sa, PSD a pierdut unul din atuurile importante, respectiv "armata nevăzută" care a transmis mai departe mesajele partidului.

PSD trebuie să acționeze ca o armată

"Cel mai important lucru în perioada următoare nu este Congresul. Cel mai important este să acţionăm ca o armată şi să se opună la aceste abuzuri ale dreptei care au început în urmă cu câteva zile. Asta trebuie să fie ţinta noastră principală. Că vom ajunge să ne şi alegem, poate ajungem să avem şi o altă echipă care să nu fie de compromis, foarte bine. Dar mai important este să ne batem pentru primarii noştri, să ne batem ca preşedinţii de consilii judeţene să rămână aleşi uninominal, ca alegerile să fie la termen, nu anticipate. Astea sunt principalele acţiuni politice. Nu ne putem opune la aceste lucruri decât uniţi şi fără vânzători", a afirmat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, Congresul PSD trebuie să fie despre obiectivele partidului, nu despre persoane.

Grindeanu vrea congres serios pentru PSD

"Congresul pe care-l vom avea nu trebuie să fie despre cine, ci despre ce vom face. Altfel, picăm în aceeaşi capcană pe care din păcate ne-au întins-o ani la rând adversarii noştri politici. Haideţi să facem un congres despre ce vrem să facem, să revenim cu un congres serios pentru PSD şi, aşa cum spunea Eugen (Teodorovici - n.r.) pentru ţară", a mai spus fostul premier al României.

La rândul lui, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Horia Teodorescu, a recunoscut importanţa unităţii în campaniile electorale, dar şi a liderilor partidului.

"Pe vremuri se făcea apel la unitate şi partidul s-a pliat tot timpul, dar avea în jurul a ce să se plieze. În momentul de faţă, suntem ca o fustă fără cap. Nu avem la ce să ne raportăm, nu avem o conducere clar aleasă la care să ne raportăm", a afirmat Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel