Grindeanu, despre memorandumul pe 5G: ”Un pas înainte”. Ce spune șeful ANCOM de interzicerea Huawei

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că memorandumul de înţelegere dintre România şi SUA referitor la tehnologia 5G este un "pas înainte" în consolidarea parteneriatului cu SUA, precizând că Guvernul va ieși probabil cu clarificări.

"Sunt convins că este un pas înainte în consolidarea parteneriatului strategic dintre Statele Unite și România. Eu, ca președinte ANCOM, nu sunt în măsură să spun. (ce ar urma să clarifice exact acest document -n.r.) Vorbind din partea statului român, sunt convins că în perioada imediat următoare vor exista clarificări din partea Guvernului, poate chiar a Președinției, a CSAT din acest punct de vedere. Cred că vor apărea clarificări din partea Guvernului cât se poate de repede. Este absolut necesar să existe un calendar care este în dezbatere publică, la fel și caietul de sarcini. Noi ne ținem de calendar. Ca să avem o licitație de succes vor trebui să existe clarificări din partea Guvernului sau a celorlalte instituții menționate, astfel încât cei care vor veni să depună oferte pentru achiziționarea de frecvențe pe care se va dezvolta tehnologia 5G, să aibă toate informațiile", a declarat, la RFI, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANCOM).

Întrebat dacă accesul companiei Huawei ar putea fi blocat în România, în condițiile în care analiza făcută de țara noastră ar arăta anumite probleme, Sorin Grindeanu a răspuns pozitiv.

"Bineînțeles (că se poate bloca accesul -n.r.), dacă această analiză spune acest lucru, este fără doar și poate", a completat șeful Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel