Sorin Grindeanu, decizie privind tarifele maxime pentru firmele de comunicații

Facebook / Sorin Grindeanu
Facebook / Sorin Grindeanu

ANCOM lansează în consultare publică un proiect de decizie privind stabilirea tarifelor maximale pentru exercitarea de către operatorii de comunicaţii a dreptului de acces pe, deasupra, în sau sub imobilele aflate în proprietatea publică. 

Tarifele maxime propuse de ANCOM pentru instalarea de stâlpi, piloni, turnuri sau reţele subterane şi aeriene de comunicaţii pe proprietatea publică au fost stabilite pe baza unui model de calcul şi a unei metodologii detaliate. ANCOM a constatat că în acest moment practica autorităţilor publice nu este unitară, în multe cazuri fiind percepute tarife exagerate.

Atunci când stabilesc aceste tarife, autorităţile locale trebuie să aibă în vedere în primul rând beneficiile pe care reţelele de comunicaţii le aduc pentru comunitate', a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Până în prezent, 1.307 de autorităţi ale administraţiei publice (consilii locale şi judeţene) au transmis ANCOM, conform prevederilor Legii Infrastructurii, documente privind condiţiile în care se realizează accesul pe proprietăţile publice prin intermediul unei baze de date online. Analiza documentelor disponibile a arătat că tarifele şi modalităţile de tarifare sunt diferite de la o localitate la alta, diferenţele fiind majore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel