Grindeanu: CNAIR a semnat contractul pentru Secțiunea Boița-Cornetu din Autostrada Sibiu - Pitești

Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cu o lungime de 31,33 km, Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027.

„Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi (luni - n.r.) contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești”, anunță Sorin Grindeanu.

El precizează că finanțarea este asigurată din fonduri europene.

„Cu o lungime de 31,33 km, Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027. Asocierea de antreprenori turci are la dispoziție 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție”, adaugă ministrul Transporturilor.

Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite 49 de poduri și viaducte, șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m), un ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret, panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate și aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel