Grevă ministerul Sportului. Ministrul Marius Dunca, mesaj

Grevă
Grevă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, luni, că situaţia la nivelul MTS în privinţa salarizării nu e ''tocmai bună'', dar că speră să se găsească o soluţie legală, inclusiv prin viitoarea lege a salarizării unitare. 

Întrebat de presă, la Palatul Victoria, despre greva japoneză declanşată de mai mulţi angajaţi din MTS şi din instituţii subordonate ministerului, el a răspuns că jumătate dintre angajaţii instituţiei au salariul minim pe economie, iar în acesta intră şi vechimea. 

"Am fost la minister, nu am văzut pe nimeni cu banderole. Evident, situaţia nu este una tocmai bună, pot să spun că jumătate din angajaţii MTS-ului au salariul minim pe economie, iar în salariu minim pe economie intră şi vechimea. Am avut discuţii cu Direcţiile din subordine, cu cluburile sportive. Cu siguranţă trebuie să găsim cea mai bună soluţie, soluţia legală de rezolvare a acestor probleme. Ştim şi decizia CCR care trebuia pusă în aplicare din 2016, bugetul în momentul de faţă nu ne permite acest lucru. Sperăm ca prin legea salarizării unitare să se rezolve această problemă. (...) Am avut, colegii mei au avut o discuţie cu Ministerul Muncii şi în continuare discutăm pe fiecare categorie în parte. (...) În momentul de faţă avem o discuţie şi cu Ministerul Muncii (referitor la HG 1/2017) şi, din acest punct de vedere, am scris un memoriu şi am adus la cunoştinţă situaţia pe care o are MTS", a declarat Marius Dunca. 

Angajaţii din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, funcţionari publici şi personal contractual din toată ţara, protestează, luni, împotriva discriminărilor salariale, pentru a atrage atenţia asupra "stării dramatice a salarizării" din sistemul teritorial MTS, şi, totodată, au în vedere, în perioada următoare, declanşarea conflictului colectiv de muncă, acţiuni de pichetare a ministerului şi întreruperea activităţii până la soluţionarea cererilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel