Goțiu, după referendumul anunțat de Barna: Se vrea distragerea atenției

Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres

Senatorul Mihai Goțiu a declarat că, prin declanșarea unui referendum intern pentru poziționarea USR ca partid de centru-dreapta, Dan Barna vrea, de fapt, să distragă atenția de la problemele din partid.

„Din punctul meu de vedere, e o încercare de distragere a atenției de la problemele legate de excluderile abuzive, dar și o confirmare că epurările începute au și substrat ideologic. Eu am intrat într-un partid deschis, care a candidat la alegerile din 2016 cu un program umbrelă. Printre altele, un partid care își asuma și problematica de mediu, pe care, ulterior, am văzut-o, însă, minimalizată la anumite niveluri ale conducerii. O să lupt în continuare pentru a impune această prioritate (alături de altele) printre cele asumate expres și fără dubiu de către USR. Iar protecția mediului și lupta cu schimbările climatice e transideologică, din punctul meu de vedere", a afirmat Mihai Goțiu, pentru Mediafax.

Senatorul USR a adăugat că acest referendum poate afecta șansele USR la alegerile locale și speră că dacă referendumul nu va trece, Barna își va depune demisia.

„Dacă Dan Barna vrea să impună o ideologie prin referendum, aruncând partidul într-o dezbatere care ne poate afecta grav șansele pentru alegerile locale, sper să o facă și cu demisia pe masă, în caz că referendumul cade. De asemenea, mă gândesc serios dacă nu voi iniția și eu un refrendum pentru asumarea de către USR a problematicii de mediu ca prioritate majoră a partidului", a argumentat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel