Gorj: Elevi sancţionaţi pentru consum de tutun şi alcool în școală

elevi
elevi

Poliţiştii locali au aplicat un număr de 14 sancţiuni contravenţionale mai multor elevi care au încălcat prevederile legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun şi alcool în incinta unităţilor de învăţământ, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petriţa.

Potrivit sursei citate, poliţiştii locale au acţionat în perioada 15-19 octombrie pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun şi alcool în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Târgu-Jiu. În acest sens, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul activităţii comerciale au verificat în acţiunile de control ca astfel de produse să nu fie comercializate sau consumate în interiorul şi în preajma şcolilor.

'Au fost efectuate verificări la 20 de unităţi de învăţământ. În urma controalelor, poliţiştii locali au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Pentru persoanele fizice, sancţiunea contravenţională este cuprinsă între 100 şi 500 de lei', a spus Alexandra Petriţa. Aceasta a mai menţionat că poliţiştii locali vor continua să acţioneze în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ publice pentru a preveni încălcarea actelor normative în vigoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel