Gitanas Nauseda a fost reales președinte al Lituaniei

Foto: Presidency.ro
Foto: Presidency.ro

Potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor, Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei, a fost reales în funcție.

Gitanas Nauseda, președintele actual al Lituaniei, a fost reales duminică după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor oficiale parţiale, scrie AFP, citat de Agerpres.

Rivala sa, premierul Ingrida Simonyte, şi-a recunoscut înfrângerea.

Comisia Electorală a indicat că Gitanas Nauseda a primit 76% din voturi, după numărarea a 80% din buletinele de vot. Ingrida Simonyte a spus că îl "felicită pe preşedintele ales al Lituaniei".

Poporul lituanian "mi-a încredinţat un mare mandat de încredere şi sunt foarte conştient că va trebui să preţuiesc acest credit de încredere", a declarat presei, la Vilnius, Nauseda, 60 de ani, după felicitările adresate de rivala sa.

„Acum că am cinci ani de experienţă, cred că voi putea folosi corect cu siguranţă această bijuterie, în primul rând pentru a atinge obiectivele de bunăstare pentru toţi locuitorii Lituaniei“, a adăugat el.

Nauseda este un fost bancher de centru-dreapta care s-a impus ca om de stat pro-european şi apărător ferm al Ucrainei în cursul primului său mandat.Preşedintele Lituaniei conduce politica de apărare şi externă şi participă la summiturile UE şi NATO, dar trebuie să consulte guvernul şi parlamentul pentru a numi înalţi responsabili. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel