EXCLUSIV  George Ivașcu, în Guvernul Dăncilă. Reacția lui Borza: Îl cunosc de 15 ani!-VIDEO

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Deputatul independent Remus Borza, în emisiunea "Borza Analytica" de pe DC News, a spus ce părere are despre George Ivașcu, noul ministru al Culturii.

"Îl cunosc de 15 ani pe George Ivașcu. Pot spune că suntem prieteni. Este un foarte bun actor, regizor și manager. A luat de la zero, ca inițiativă privată, Teatrul Metropolis pe care l-a crescut. Este un post cheie pentru că în anul Centenarului îi oferă multă vizibilitate", a zis Remus Borza la DC News.

[citeste si]

George Ivașcu, la 1 ianuarie 2007, a înfiinţat, împreună cu actorul Romeo Pop, Teatrul Metropolis din Bucureşti, primul teatru de proiecte din România, instituţie de cultură pe care o şi conduce de altfel. La 1 noiembrie 2007, a avut loc lansarea oficială a Teatrului Metropolis. În mai puţin de un an, George Ivaşcu, în calitate de director al Teatrului Metropolis, a construit cel mai modern teatru din România, fiecare detaliu fiind minuţios ales pentru crearea unei clădiri şi al unui repertoriu al mileniului III, notează sursa citată.

Ce premii a obținut

Dintre premiile care i-au încununat cariera de actor şi regizor, sunt de menţionat: Marele premiu la Gala tânărului actor, Costineşti 1993, cu rolurile din spectacolul coupe "Streap-tease", realizat la Studioul Casandra; Premiul Toma Caragiu pentru debut la Festivalul I.L. Caragiale, cu rolul Crăcănel din "D-ale carnavalului"; Premiul Jules Cazaban la Festivalul Comediei; Premiul de interpretare la Festivalul naţional "I.L. Caragiale"; Premiul criticii UNITER; Marele premiu pentru regia spectacolului "Şase personaje în căutarea unui autor" - Serbia; Premiul criticii la Festivalul de teatru de la Miskolcz - Ungaria.

A fost răsplătit cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler, Arta Spectacolului (2004).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel