George Ivașcu și Adrian Țuțuianu, în Arhiepiscopia Tîrgoviștei

Crişan Andreescu / 08 iul 2018 / 18:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

George Ivașcu, Ministrul Culturii și al Identității Naționale, și senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-au aflat, sâmbătă, în Arhiepiscopia Târgoviștei.

George Ivașcu a vizitat, sâmbătă, 7 iulie 2018, mai multe biserici monument istoric din Arhiepiscopia Târgoviștei. Pe parcursul acestei vizite, a fost însoțit de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, de Părintele Vicar Eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial și de reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și senatorul Adrian Țuțuianu.

Au fost vizitate câteva lăcașe de cult de patrimoniu, foarte valoroase, datând din secolele XV-XVII, ce au nevoie de finanțare din partea Ministerului Culturii și al Identității Naționale: biserica Strâmbeanu din comuna Potlogi, biserica fostei mânăstirii Gorgota și biserica din Doicești, iar din Municipiul Târgoviște, bisericile Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru, Sf. Voievozi, Sf. Nicolae Androneșți, Sf. Nicolae Simuleasa și Mânăstirea Stelea.

În cadrul vizitei s-a discutat despre necesitatea sprijinirii restaurării bisericilor monument istoric amintite mai sus, activitățile culturale desfășurate de Eparhia noastră legate de Anul Centenar al Marii Uniri, precum și despre punerea în valoare a bogatului patrimoniu cultural bisericesc ce rezumă preocupările spirituale ale înaintașilor noștri.

Vezi si: Ministrul George Ivașcu a răspuns solicitărilor lui Adrian Țuțuianu 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24