Ministrul George Ivașcu a răspuns solicitărilor lui Adrian Țuțuianu

George Ivașcu
George Ivașcu

Ministrul Culturii, George Ivașcu, a răspuns solicitărilor județului Dâmbovița și a mers în vizită pentru a discuta cu senatorul PSD, Adrian Țuțuianu, despre investițiile de care au nevoie din partea ministerului de resort.

O nouă vizită guvernamentală în județul Dâmbovița - ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu

Îi mulțumesc pentru că a răspuns invitației și pentru receptivitatea la solicitările din partea județului. Am discutat concret despre investiții în dreptul cărora avem nevoie de susținere din partea ministerului de resort, subliniind astăzi 3 proiecte foarte importante, pe care le dorim finanțate de minister în cadrul programului Centenar:

- Pictura Bisericii Mari din cadrul Curții Domnești de la Târgoviște, care nu a putut fi inclusă în proiectul de reabilitare a Curții;
- Casa Fusea, proiect realizat de Primăria Târgoviște;
- Școala de cavalerie de la UM Gară - monument istoric de la 1914, acolo unde am convenit, împreună cu ministrul Apărării, să realizăm un Muzeu al Tradițiilor Militare.

(w670)

De asemenea, am discutat despre realizarea unui circuit de turism cultural, bazat pe câteva puncte esențiale de itinerariu, cu sublinierea moștenirii brâncovenești: București - Mogoșoaia - Potlogi - Târgoviște - Doicești cu o posibilă continuare către zona Ardealului.

Tot în vizită am inclus câteva biserici foarte vechi din municipiul Târgoviște, monumente istorice, care au nevoie de reabilitare/consolidare.

În fine, o discuție foarte importantă am programat la Teatrul „Tony Bulandra”, cu salariați ai instituției, reprezentanți ai Centrului Județean de Cultură, Bibliotecii Județene și primari care au în derulare proiecte în domeniul cultural sau care au nevoie de diferite avize de la minister pe lucrările de utilitate publică pe care le derulează., a scris Adrian Țuțuianu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel