GENERAȚIA FACEBOOK, ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mesajele tinerilor născuți după 1989

Facebook a devenit în ultimele săptămâni locul în care s-au stabilit mitinguri și unde anumiţi candidaţi şi-au făcut campanie electorală. De asemenea, rețeaua de socializare a fost luată cu asalt, în ziua alegerilor prezidențiale, de mulți tineri, născuți după 1989, care îndemnau la vot prin fel de fel de mesaje.

Mobilizarea la vot a fost una exemplară, mai ales pe Facebook, unde tinerii au luat atitudine vizavi de situația din diaspora. Mulți dintre ei au considerat relevantă situația din străinătate în alegerea viitorului președinte. Cu toate acestea, au existat și voci care au spus că rămâne de văzut dacă liderul PNL, Klaus Iohannis, este cea mai bună variantă pentru România.

Iată mesajele unor tineri imediat după aflarea rezultatelor la alegerile prezidențiale 2014:

"Dacă îmi aduc aminte cum era Ponta în ultimele două săptămâni, imediat după primul tur, nu prea mă așteptam să ajungă Iohannis la un 53%... E o surpriză măricică pentru mine. Nu sunt fan Ponta, dar nici despre Iohannis nu am nimic bun de zis, mai mult pentru că nu-l cunosc pe domnul de la Sibiu, dar și pentru că este susținut de vechiul partid-mamă a lui Băsescu. Timpul va decide dacă poporul a ales bine sau dacă iar am picat în eterna plasă de a vota cu cineva doar că celălalt ne este antipatic! Aștept investiții masive în proiecte Europene, apropiere de Vest, mai multă seriozitate și corectitudine!", scrie Radu. 

"Mulți l-au votat pe Iohannis, se pare că mai puțini pe Ponta. Nu contează! Să sperăm că noua conducere va face mai bine. Nici măcar nu contează cine a avut dreptate și cine nu, să sperăm că majoritatea este reprezentată, așa cum este scopul democrației. Să ne păstrăm entuziasmul pentru alte ocazii mai interesante și să nu îl folosim doar pentru simplul fapt că rezultatul alegerilor e conform cu votul exprimat. Mulți atacă însă din cauza lui, au inceput să muște, că ei au avut dreptate și restul sunt proști, că ei nu înțeleg cum ai putut sa votezi cu Ponta. Păi dacă Ponta, cu ce propune el îți reprezentă interesul și viziunea trebuia să votezi cu el și punct, așa cum ar fi trebuit să facă și votantul lui Iohannis", notează Ștefan.

"Iar ați votat cu Traian Băsescu", scrie și Mihai.

"Cum ar fi ca și Iohannis și Ponta să aibă, de fapt, aceeași culoare, iar voi să vă certați degeaba? Cum ar fi?", scrie Alex.

"123 secții din Diaspora (42% din numarul total) - 83,5% pentru Klaus Iohannis. Prin raportare la condițiile inumane pe care a trebuit să le îndurați pentru a vă exercita un drept fundamental, afirm cu tărie că voi sunteți adevărații eroi. Vă mulțumesc că înca vă pasă de "acasă"!", a scris și Mihai L.

"Am obosit, dar nu degeaba. Inima țării a început să bată iarăși, să existe un scop comun, dincolo de nume, partide și televiziuni. Vine și Buzăul din urmă cu suflete la unison. Iar azi, simt că am câștigat și eu — sentimentul ăsta mi-e suficient. Vreau să mă bag la somn și să adorm în România. Aș vrea să mă trezesc în Germania și pot aștepta 10 ani pentru asta. Pentru început, rămân la fel binecuvântat (nu mândru) că sunt român ca în ultimii 25 de ani și vă invit să facem în anii ce vin lucruri mai bine și mai bune", notează și Liviu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel