Gafă diplomatică a MAE la vizita lui Steinmeier, în presa internațională

[] []

10 Martie 2015 / 15:37
Salveaza PDF Comentarii

Săptămânalul german Der Spiegel scrie în ediția online de marți că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a cerut scuze omologului său german, Frank Walter Steinmeier, după ce i-a dăruit, la București, o broșură pe coperta căreia era desenată o hartă care semăna "suspect de mult" cu cea a Franței.

În articolul titrat "Vizita lui Steinmeier: România regretă gafa legată de hartă", Spiegel scrie că Aurescu și-a exprimat regretele pentru gafa produsă de o "eroare tehnică regretabilă", formulă folosită de diplomația română într-un comunicat de presă remis luni seară.

Publicația germană notează că este a doua oară în ultima lună când Ministerul Român de Externe trebuie să ceară scuze pentru o greșeală. În februarie, Ambasada României din Paris a trimis mai multe invitații pentru o recepție, care conțineau aprecieri ofensatoare despre unii invitați.

"România comite o gafă diplomatică în legătură cu harta Franței", titrează și bbc.com, care notează că MAE român și-a exprimat regretul pentru eroare.

Și jurnaliștii britanici amintesc că diplomația română gafează grosolan pentru a doua oară în ultima perioadă, după incidentul de la Paris.

Gafă diplomatică rușinoasă la MAE în timpul vizitei ministrului german de Externe

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24