Gâdea, revoltat: Absolut halucinant. Nu este nicio scuză

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Mihai Gâdea a povestit, la Antena 3, ce l-a revoltat extrem de tare marți, 26 iunie.

Ziua Drapelului Naţional este marcată, în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Din păcate, personalitățile politice ale României au lipsit de la evenimente dedicate acestui eveniment, lucru semnalizat de jurnalistul de la Antena 3.

”Steagul unei țări este un simbol care a fost purtat în lupte, războaie mondiale, în momente foarte grele. Sunt oameni care realmente și-au dat viața pentru drapel. Mie mi se pare absolut halucinant că astăzi, la aceste ceremonii, nu a mers nimeni. Klaus Iohannis se dădea cu bicicleta în condițiile în care niște oameni s-au întâlnit la Ziua Drapelului. Astăzi, unii veteranii de război au sărutat drapelul, alții s-au plecat în genunchi. Au fost momente de acest fel.

Dumneavoastră vi se pare în regulă că, într-o zi ca aceasta, nimeni nu a participat la ceremonii? Este vorba despre respect. Apreciez că domnul Iohannis a decorat, la ora 19:00, niște oameni care au stat în închisorile comuniste. A postat pe Facebook, însă nu cred că președintele stă pe Facebook și scrie. Prezența de președinte al României - și cred că ar fi trebuit să fi fost același lucru și cu premierul României - la un eveniment de Ziua Drapelului era necesară. Nu cred că este nicio scuză”, a zis Mihai Gâdea.

Simbol naţional

Drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn, aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. În forma actuală, Constituţia stabileşte, prin Articolul 12, că "drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel