Gâdea, imagini șocante cu Badea Marin. Dăncilă, prima reacție

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Viorica Dăncilă a comentat asupra imaginilor cu bărbatul care nu a fost tratat corespunzător la un spital din România.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu acordat Antenei 3, că va lua măsuri pentru ca situaţia relatată de Mihai Gâdea, cu un bărbat care se chinuia să meargă, târându-se, în genunchi, în zona unui spital din Călăraşi, chinuit de durere, care nu primise tratament, să nu se mai repete.

Imagini dure

"M-au aruncat în stradă ca pe un câine, pentru că nu aveam card de sănătate", a declarat bărbatul. În replică, medicii au declarat ieri că pacientul era băut şi că a refuzat internarea. Bărbatul spune că, de fapt, avea dureri insuportabile, după o criză de rinichi. În faţa mărturiilor, spitalul neagă acuzaţiile. Trei anchete deschise vor arăta dacă medicii au făcut tot ce au putut pentru pacientul lor.

Sunt imagini care ne-au lovit în plex în această seară, pentru cei care le-au văzut astăzi, precum şi pentru cei care le-au văzut acum două zile. Un cetăţean român, tată, Badea Marin, a fost aruncat în stradă pentru că nu avea asigurare medicală. Este cioban şi are trei copii. Soţia i-a murit. Rugămintea mea este ca, în cadrul acestui dialog, să vă rog, aşa cum veţi considera dumneavoastră, poate într-o discuţie cu ministrul Sănătăţii, dacă nu cumva s-ar impune de urgenţă un control la acest spital din Călăraşi să vedem dacă nu cumva cei care au făcut acest lucru, această oribilă umilinţă nu ar trebui să răspundă. Şi cred că acest lucru nu ar mai trebui să se întâmple niciodată. Primiţi rugămintea mea?", a întebat-o Mihai Gâdea pe Viorica Dăncilă.

O datorie pentru premier

"Nu numai că o primesc, dar o consider o datorie din calitatea mea de premier. Vă asigur nu numai că vom face un control acolo unde s-a întâmplat acest lucru dar trebuie să luăm toate măsurile pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în România. Acum am aflat despre acest subiect, nu am ştiut dar vă asigur că acesta va fi primul meu obiectiv când mă voi întoarce în România", a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel