Gabriela Firea amenință cu închiderea spitalelor: Cine omoră bolnavii, în loc să-i vindece...

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, susține că dacă va fi aleasă în funcția de primar va cere închiderea tuturor spitalelor despre care ”se va dovedi că în loc să vindece bolnavi îi omoară”.

”După ce voi fi aleasă în funcția de primar general al Capitalei voi veghea ca toate cele 19 unități spitalicești aflate în administrarea municipalității să fie conforme cu toate normele în vigoarre și nu voi avea nicio ezitare să cer închiderea celor care se va dovedi că în loc să vindece bolnavi îi omoară. Nu are niciun sens să ne mințim singuri că asigurăm asistența medicală, că avem spitale și policlinici funcționale, dacă acestea nu îndeplinesc nici măcar standardele minime de igienă. Este păcat ca munca, de multe ori eroică, a cadrelor medicale să fie anulată de o proastă administrare a unităților sanitare.

În urma tragediei de la Colectiv ies la lumină, încetul cu încetul, adevăruri crunte, care afectează mult mai mulți oameni, referitoare la condițiile precare în care sunt tratați bolnavii în sistemul public de sănătate din România. Din păcate, sau poate din fericire, în prima linie a acestor descoperiri se află nu reprezentanți ai autorităților, ai ministerului, ai direcțiilor de sănătate, ci jurnaliști, care și-au făcut un crez din a nu lăsa ca tăcerea să se așeze asupra urmărilor acestei tragedii. Este de datoria noastră, a autorităților, ca semnalele de alarmă trase de ziariști să nu rămână doar vorbe în vânt„, susține Firea într-o declarație de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel