Furt de proporții în Ialomița. Hoții au golit un câmp de 30 de hectare de floarea soarelui

Furt de proporții în Ialomița. Hoții au golit un câmp de 30 de hectare de floarea soarelui / Foto: Pixabay, de phfilipposarci
Furt de proporții în Ialomița. Hoții au golit un câmp de 30 de hectare de floarea soarelui / Foto: Pixabay, de phfilipposarci

Furt neobișnuit în Ialomița. Hoții au furat toată floarea soarelui de pe 30 de hectare.

Un furt de de proporții, cu totul neobișnuit, a avut loc în Ialomița. Hoții au furat toată floarea soarelui de pe 30 de hectare de teren şi s-au făcut nevăzuți, transmite Pro Tv. Neobişnuitul furt s-a petrecut cel mai probabil la noaptea. Proprietarii au descoperit paguba chiar înainte să se apuce de recoltare.

"Pe 16, când m-am întors la muncă după sărbători, am venit în jurul orei 11 şi jumătate să vedem dacă avem condiţii pentru camion, pentru recoltat şi, când am văzut situaţia asta pe care o vedeţi în câmp, 30 de hectare recoltate de altcineva, nu ştim de cine, paguba mare, s-a făcut plângere la Poliţia locală din Ciochina, apelam la toate persoanele şi toate autorităţile, pentru că, pentru 30 de hectare trebuie să fie un grup organizat care a făcut asta", a spus Antonio Galvao, şeful unei ferme din Ialomița.

Se pare că hoții de floarea soarelui nu au ales întâmplător aceasta parcelă. Zona este ferită de ochii lumii, ba chiar este protejată de alte culturi, de exemplu de porumb, astfel încât totul s-ar fi întâmplat în câteva ore şi într-o discreţie maximă. Oamenii legii încearcă acum să îi găsească pe cei vinovați.

"La fața locului s-a deplasat o echipă operativă. În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt", a spus Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

Proprietarii terenului cred că hoţii au folosit cel puţin o combină şi un camion de mare tonaj pentru a fura cultura de floarea soarelui.

Un francez cu afaceri imobiliare: Când aud de România, eu văd soarele! Fază tare povestită de medicul Emilian Popovici

Medicul timișorean Emilian Popovici a povestit o întâmplare extraordinară din anii 90, de la petrecerea unui francez care a ținut să-și serbeze ziua de naștere în România.

”La începutul anilor 90’ cu situația de atunci care era mult mai proastă decât cea de acum, am cunoscut un francez pe nume Max care era arhitect și se ocupa cu afaceri imobiliare pe Coasta de Azur. Avea la poalele Alpilor o casă mare și deschisă permanent pentru prieteni. Și Max a venit cum spuneam în România la începutul anilor 90 să-și sărbătorească ziua de naștere. De ce?

Aveam să aflu câteva zile mai târziu…Pe banii lui evident, i-am organizat ziua de naștere la un restaurant și la masă au fost invitati prieteni, cunoștințe, toți oameni de calitate. Și a venit momentul ca sărbătoritul să spună cateva cuvinte.

Și Max,francezul, a spus : “De ce iubesc eu România ? Când aud vorbindu-se de România eu văd soarele! De ce ? Pentru că în timpul războiului eu cu părinții și frații mei trăiam intr-o zona ocupată a țării mele și eram privați de cele necesare. România, deși lupta alături de armata germană, trimitea pe ascuns ajutoare Franței și între ajutoarele trimise erau și alimentele. Astfel, ori de câte ori ronțăiam o napolitană, o bucățică de ciocolată sau un biscuite seara in pat, știam că acestea vin din țara aceea minunată numită România ! Și tot așa când mama punea sticla de ulei pe masă, vedeam floarea soarelui pe etichetă și știind că și acesta vine tot din acea țară minunată, soarele mi-a rămas legat în minte de numele ei“, se încheie postarea doctorului Emilian Popovici, pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel